Ben

Najbrž se spomnite najdenčka iz Metlike s hrvaškim čipom v izredno slabi telesni kondiciji. takrat je ta dogodek dvignil ogromno prahu, veliko je bilo glasnih jezikov, pomagal pa nam do sedaj ni nihče. Njegova zgodba se je pri nas začela s 14. majem, ko smo ga povsem shiranega, dehidriranega, prestrašenega in utrujenega sprejeli pod naše okrilje.
Po poizvedovanju smo izvedeli, da je njegov lastnik mrtev in da nima bližnjih sorodnikov, ki bi za psa lahko skrbeli. Tako je opcija, da se pes vrača na Hrvaško bila nemogoča. Naslednja opcija je bila evtanazija, ki bi jo plačal uradni organ po odločbi. Tega nikakor nismo želeli. Tretja opcija je bila, da kuža ostane pri nas v 10. dnevnem izolatoriju in nato še 3 mesece pod uradnim veterinarskim nadzorom in tako pridobi pogoje za bivanje v Sloveniji. Seveda vse to na NAŠE STROŠKE.

Če bi kdo želel pomagati pri njegovi oskrbi sedaj, nam lahko prinese hrano ali donira na:
Ime in naslov: TURK zavetišče za živali d.o.o. , Zajčji Vrh pri Stopičah 4, 8000 Novo mesto
IBAN: SI56 0510 0801 0082 269 (abanka)
BIC banke: ABANSI2X
Koda namena: OTHR
Namen: Za Bena
Referenca: SI00

Po slabih 4 mesecih smo končno postali njegovi uradni lastniki, kuža je v tem času pridobil pogoje za registracijo v CRPsi in izdajo slovenskega potnega lista. V vsem tem času ni pridobil le pravic registracije, ampak si je predvsem osebnostno in telesno opomogel. O tem pričajo spodnje fotografije.

BEN sedaj POTREBUJE dom, kjer ga bodo sprejeli takšnega kot je. Ljubezen vam bo zagotovo vračal, saj je izjemen kuža. Prijazen, poln upanja in pozitive. Star je 10 let in verjamemo, da lahko doživi še nekaj lepih pasjih let.