Informacije za posvojitelje

Bodoči posvojitelj,

posvojitev živali je velika odgovornost! Žival, ki jo boš sprejel v svoje življenje, ne bo tvoja le za 2 tedna, ampak za vrsto let, zato je potrebno pred tem korakom dobro premisliti. Žival predstavlja strošek, zahteva svoj čas, žival pušča dlako, iztreblja in včasih tudi zboli… So pa živali vsekakor bitja, ki so neizmerno hvaležna, zvesta in v novo družino prinesejo veliko sreče.
Če si prepričan, da boš dober lastnik, beri dalje. Odgovorili smo na nekaj najpogostejših vprašanj:

KAKO POTEKA POSVOJITEV?
Najprej si na spletu ogledate živali, ki so na voljo za posvojitev, če vam je katera všeč in bi ji ponudili dom se dogovorite za termin. Ko pridete k nam ogled poteka vodeno, ogledate si vse živali, ki so pripravljene za odhod v nov dom. Možen je tudi sprehod, bližnje spoznavanje, s seboj imate lahko tudi vašega psa, da vidite kako se ujame z morebitnim posvojenčkom. Posvojitev je pri večini živali možna že isti dan. Lastnik živali postanete s podpisom Izjave o prevzemu živali. Prepis lastništva uredimo mi.

SO ŽIVALI CEPLJENE/STERILIZIRANE/KASTRIRANE?
Ob odhodu iz zavetišča so vsi psi čipirani, cepljeni proti steklini in kužnim boleznim ter prejmejo svoj potni list. Poskrbljeno je tudi za notranje in zunanje zajedavce. Psičke so ob odhodu sterilizirane, nekateri psi tudi kastrirani. Mačke so cepljene proti kužnim boleznim, pregledane na prisotnost mikrosporije, sterilizirane/kastrirane. Po dogovoru mačke tudi označimo z mikročipom in testiramo na mačji aids/levkozo. Poskrbljeno je za notranje in zunanje zajedavce.

ALI MORAMO KAJ PLAČATI?
Prispevek ob posvojitvi psa je 60 evrov (gotovina). Prispevek ob posvojitvi mačka je 40 evrov (gotovina).

KAJ MORAMO IMETI SABO?
Super je, če imate sabo ovratnico in povodec, lahko tudi transportni boks, povsem po vaših željah.
Za posvojitev muce morate seboj imeti transporter.

KAKŠNI SO POGOJI ZA POSVOJITEV?
Glavni pogoj je, da imate radi živali, da boste posvojenčku omogočali kvalitetno življenje in da se zavedate odgovornosti, ki jo sprejemate. Ne oddajamo vseh živali v zunanje bivanje. Skrbnik živali lahko postane samo polnoletna oseba.